Tussen vlucht en verlangen


Artiest: Dr. John Townsend
Informatie: Paperback | 258 Pag. | Coconut | 2005
Categorie:
Artikelnummer: 9789080758650
Onze prijs: € 18.90
Aantal:

Korte beschrijving:

Over eenzaamheid, bindingsangst en de kracht van gezonde relaties.

Op de vlucht voor liefde.
Waarom vluchten we vaak voor datgene waar we zo naar verlangen: verbondenheid, intimiteit en liefde? We verbergen ons voor God, voor anderen en voor onszelf. Als kind ontwikkelden we deze afweermechanismen vanwege een onveilige omgeving. Het was onze reactie op emotionele beschadiging, angst of schaamte. Maar wat ons toen beschermde, wordt nu een gevangenis en blokkeert ons om vervulling te ervaren en volwassen te worden.

Dit boek helpt je ontdekken welke schadelijke patronen je in je leven hebt ontwikkeld. Het gaat over de genezende kracht van gezonde relaties met God en met anderen. Thema’s die behandeld worden zijn:
- Het verschil tussen ‘goede’ en ‘slechte’ contactvermijdende patronen.

- Waarom je aspecten van je ziel voor God verbergt terwijl hij ze kan genezen.
- Hoe je zonder faalangst keuzes kunt maken.
- Hoe je vreugde en heelheid ervaart door gezonde verbondenheid met anderen.

 God wil ons een veilige plek geven waar we leren zien hoe we vluchten voor liefde. Dan kunnen we het vaak spannende en ingrijpende werk beginnen: onze contactvermijdende mechanismen onder ogen zien en doorwerken en onze onvervulde behoeften door Christus laten vervullen.

Een levensveranderend boek voor iedereen die problemen ervaart in relaties. Het geeft de route aan voor een geestelijke reis naar de plek waar je liefde kunt ontvangen van God en anderen en waar je jezelf leert aanvaarden.

Lin Button          

Dr. John Townsend schreef samen met dr. Henry Cloud de bestsellers Grenzen, Grenzen met kinderen en Grenzen in het huwelijk.

Tussen vlucht en verlangen helpt je vastgeroeste patronen open te breken en nieuwe ruimte, vrijheid, authenticiteit en levensmoed te ontwikkelen.