Jouw Spiritualiteit - Cursuspakket [Bk, DVD, 5x Cursusboek]


Artiest: Sonneveld, Reinier
Informatie:
Categorie:
Artikelnummer: 9789077992197
Onze prijs: € 62.50
Aantal:

Korte beschrijving:

De cursus JouwSpiritualiteit biedt kerken en gemeenten de kans om op een laagdrempelige manier met mensen buiten de kerk in gesprek te gaan over geloven en het evangelie. Deze mensen reageren niet altijd goed op woorden als geloven en kerk.
De term spiritualiteit werkt meer uitnodigend. De cursus JouwSpiritualiteit biedt de gelegenheid om via de eigen spirituele interesse kennis te maken met christelijke spiritualiteit.

Na een korte inleiding begint de deelnemer met de spiritualiteitwijzer krijgt zo een profiel van spirituele talen. Daarna volgt de kennismaking met de praktijk van historische voorbeelden en de gezamenlijke (B)bron van christelijke spiritualiteit: het evangelie van Jezus Christus.
Er wordt stilgestaan wat christelijke spiritualiteit heeft te bieden aan de persoonlijke praktijk en hoe het een verrijking kan zijn in de omgang met anderen.

Tot slot wordt de deelnemer uitgedaagd en begeleid bij het maken van een vervolgplan na deze cursus.
De kennismaking duurt 7 bijeenkomsten waarbij dvd-inleidingen groepsgesprekken en praktische oefeningen zullen bijdragen aan een persoonlijke kennismaking met christelijke spiritualiteit.

Het cursuspakket bestaat uit een cursus DVD met alle inleidingen voor elke bijeenkomst. Ook worden de aanzetten tot de groeps- gesprekken op de DVD uitgelegd en een beschrijving van elke oefening. De cursusleider is dan vooral een begeleider van de bijeenkomst.
De cursus JouwSpiritualiteit kan een laagdrempelige voorbereiding zijn op bijvoorbeeld een Alpha-cursus. De cursus kan verrijkend zijn voor iedereen, maar het is vooral geschikt voor mensen die weinig of geen belangstelling voor het christelijk geloof (meer) hebben en daarbij niet worden uitgenodigd door de bestaande beeldvorming.