Het is volbracht


Artiest: Robert Henckes
Informatie: Paperback | 169 pag. | Carmelitana | Dec. 2010
Categorie:
Artikelnummer: 9789076671789
Onze prijs: € 20.00
Aantal:

Korte beschrijving:

Het leven draagt vele kleine vormen van doodgaan in zich. Maar allen stappen we af op dé dood, onze dood. Is dat de ultieme “vol-einding”? Of is sterven een doortocht? Een doortocht naar wat? Dokter Robert Henckes houdt deze vragen tegen het licht van Jezus’ levenseinde.
Of we te maken hebben met de dood van geliefden, van vreemde mensen of met onze eigen dood, sterven belangt ons allen aan. Hoe ons gedragen tegenover de dood? Wat antwoorden op zinvragen? Hoe omgaan met opstandigheid, verdriet, terugplooi op onszelf? Welke nieuwe plaats zal de overledene innemen na de rouwverwerking?
Het woord dat Christus bracht, kan de grond van ons hart vruchtbaar maken, antwoordt de auteur. Hij bevraagt de Schriftteksten, maar inspireert zich ook aan de studies van Lytta Basset, Marie de Hennezel, Annick de Souzenelle, Elisabeth Kübler-Ross en Simone Pacot. Ook zijn eigen langdurige confrontatie met zieken en stervenden werpt heel wat licht op de vele vragen die hier opgeroepen worden. De talrijke getuigenissen die dit boek sieren brengen een surplus aan leven.

Robert Henckes is chirurg en specialist in palliatieve zorg. Momenteel is hij geestelijke begeleider, o.a in ‘Prisma’ en in ‘Levend water’, een internationale oecumenische organisatie die geloof en psychologie verbindt en een programma geeft tot herstel van identiteit en seksualiteit. Hij heeft een opleiding gehad bij ‘Bethasda’ (Simone Pacot)