Gezag om te genezen


Artiest: Ken Blue
Informatie: Paperback | 176 pag. | jan. 2009
Categorie:
Artikelnummer: 9789077992098
Extra informatie
Onze prijs: € 16.95
Aantal:

Korte beschrijving:


Geneest God vandaag nog? Belooft Hij in het Nieuwe Testament meer dan Hij vandaag kan of wil waarmaken? Waarom geneest de een wel en een ander niet?Geeft God gelovigen het gezag om te genezen?Ken Blue deed grondig onderzoek naar deze vragen. Hij wilde antwoorden die recht zouden doen aan de Schrift en aan een soevereine, liefhebbende en rechtvaardige God. Meer nog wilde hij gehoorzaam zijn aan het gebod van Jezus om zieken te genezen. Blue onderzocht de Bijbel nauwkeurig, evenals de genezingsbediening. Het resultaat is een waardevol en menselijk boek. Het geeft handvatten om voor zieken te bidden, maar laat niettemin het mysterie rondom genezing intact.Doel van Gezag om te genezen is hardnekkige misverstanden over genezing weg te nemen en allerlei on-Bijbelse ideeën te weerleggen.  Hét boek voor wie de bediening van genezing weer de plaats wil geven in het kerkelijk leven, die Christus er oorspronkelijk aan gaf.

Dr. Ken Blue is directeur van Good News to the Poor, een organisatie die het evangelie brengt in ontwikkelingslanden en daar trainingen verzorgt voor zakenmensen. Blue stichtte de Foothills Church in San Diego Californië, waar hij twaalf jaar lang voorganger was.

Aanbevelingen
Het is een verademing om dit boek te lezen. Enerzijds weerlegt Ken Blue argumenten tegen de dienst der genezing. Anderzijds laat hij ook de gevaren zien van charismatisch extremisme dat beweert, dat 'als je maar genoeg geloof hebt' genezing vanzelf komt. Een uitgebalanceerd boek over dit onderwerp met waardevolle aanwijzingen voor de praktijk.
Ds. Hans Eschbach,
directeur Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse kerk in Nederland

Regelmatig spreek ik met mensen die hun ziekte zien als een lijden om de naam van Jezus. Ken Blue legt uit dat in de Bijbel duidelijk verschil wordt gemaakt tussen lijden en ziek zijn.
Als het gaat om geloofsgenezing, hebben we te maken met twee uitersten. De ene groep christenen gelooft niet dat goddelijke genezing nog voor vandaag is en de andere groep vindt dat we recht hebben op genezing en hanteert het principe ‘name it and claim it.’ Ken Blue legt heel helder uit wat echt Bijbels geloof inhoudt en wat dat betekent voor genezing.

Kees Goedhart,
voorzitter stichting Opwekking & stichting Zending en Gemeente